DESPRE WINTERFEST

Scopul Winterfest este acela de a deveni promotor principal al conceptului de festival de iarnă în România, caracterizat prin dezvoltarea și promovarea sporturilor de iarnă, a stațiunilor și a turismului montan din România.

Aventura  Winterfest începe cu ediția 2018, în stațiunea Straja din Petroșani, unde în jur de o  sută de pasionați de sporturi de iarnă au scris primele pagini din povestea festivalului. Timp de trei zile festivalierii s-au bucurat de vremea perfecta pentru ski și snowboard, dar mai ales de ocazia de a petrece și a se distra la înălțime.

Cu siguranță amintirile de atunci nu au fost de ajuns, așa că ediția 2019 a venit cu forțe noi pentru povestea Winterfest, de data aceasta în Parâng!

2018

Aventura Winterfest începe cu ediția 2018, în stațiunea Straja din Petroșani, unde în jur de o sută de pasionați de sporturi de iarnă au scris primele pagini din povestea festivalului. Timp de trei zile festivalierii s-au bucurat de vremea perfecta pentru ski și snowboard, dar mai ales de ocazia de a petrece și a se distra la înălțime.

2019

Cu siguranță amintirile de atunci nu au fost de ajuns, așa că ediția 2019 a venit cu forțe noi pentru povestea Winterfest, de data aceasta în Parâng!
Pentru că încurajăm dezvoltarea locațiilor frumoase din România, de data aceasta Stațiunea Parâng a găzduit peste două sute de festivalieri, un concert acustic cu invitații speciali Adrian Despot și Cezar Popescu (Vița de Vie Acu2tic) și Țapinarii, concursuri și provocări pentru pasionații de sporturi de iarna, dar și cursuri de ski și snowboarding pentru cei care au dorit să învețe și să prindă gustul aventurii. Serile au fost încălzite de petrecerile din aer liber în vârf de munte care cu siguranță au creat noi amintiri demne de paginile poveștii Winterfest.

2020

În anul 2020 povestea Winterfest merge mai departe cu 3 competiții montane de biking, skiing și snowboarding care au reunit împătimiții sporturilor de iarnă din toate colțurile țării pentru 3 zile de sărbătoare montană pe pârtia din Parâng.

Alături de întrecerile sportive premiate, la atmosfera de festival au contribuit și o serie de artiști români de top, printre care și Argatu & Moș Martin, Gojira & Planet-H, Drunken Pineapple, Adrian Șaguna, Șuie Paparude, Vița de Vie, Acu2tic, Luna Amară, Țapinarii, și Suburbia 11.

Demne de menționat sunt și ApreSkiul, activările și jocurile de iarnă, care au avut grijă de buna dispoziția a particpanților pe întreaga durată a evenimentelor, dar mai ales în pauzele dintre competiții și concerte.

2021

„Snow must go on” este expresia care descrie cel mai bine ediția din 2021 a Winterfest. Organizată sub forma unui manifest la adresa situației sanitare din acel an, cea de-a patra ediție a scos la lumină puterea de reinventare a festivalului și dorința de a nu dezamăgi publicul, chiar și în limitele restricțiilor de Covid.

Astfel, în deplină conformitate cu normele în vigoare, Winterfest a oferit 9 zile de distracție la cele mai înalte cote, 3 evenimente în 3 locații distincte, 3 întreceri sportive și o competiție muzicală care a scos la lumină noii artiști ai muzicii electronice.

Ediția 2022

Adrenalina și distracția au mers mână în mână în cadrul ediției Winterfest din 2022.

De această dată, Pârtia Mărișel din județul Cluj a devenit arena celor mai entuziaști schiori și snowboarderi care s-au întrecut pentru Cupa Winterfest în cadrul a două zile de competiții sportive cu premii.

Probele de slalom paralel au strâns laolaltă munțomani de toate vârstele și nivelurile de experiență, dornici să experimenteze aventura primei competiții cronometrate sau chiar să impresioneze publicul cu aptitudinile lor de îmblânzire a plăcii/schiurilor.

Iar dacă zilele au fost marcate de spiritul competitiv, nopțile au fost cu mult mai prietenoase cu ajutorul barului de la baza pârtiei care ne-a dezmorțit picioarele și ne-a încurajat să ținem ritmul cu piesele mixate de Dj Shiver și artiștii de la OWPN Academy.

Din cauza restricțiilor sanitare și a condițiilor meteorologice, evenimentul din Poiana Brașov nu a mai putut fi susținut.