CUPA WINTERFEST

15 februarie 2020

UPGRADED BY

Dacă ești pasionat de snowboard și ski, atunci trebuie să intri în competiile care îți pot aduce „Cupa Winterfest – upgraded by George. Primul banking inteligent”.

Anul acesta am pregătit un concurs de ski în slalom paralel și un concurs de snowboard în slalom paralel, care vor îmbina pasiunea pentru sporturile de iarnă cu distracția și buna dispoziția.

Concursul va avea o secțiune pentru amatori și o alta pentru profesioniști.

„Cupa Winterfest” și premiile oferite de partenerii noștri își așteaptă câștigătorul, așa că înarmează-te cu energie pozitivă, ambiție și hai să faci parte din povestea Winterfest 2020.

Evenimentul este susținut de Clubul Școlar Sportiv Parâng, Cabana Iulian şi Cabana “La Răzvan”.

Upgraded by George. Primul banking inteligent

 • Main Media : Virgin Radio Romania
 • Sponsori: Kaufland Romania, H2O Shop, Skullcandy Romania, J&B Romania, Pepsi, vitamin aqua
 • Media Partner : cluju.ro, Adrenallina, Sports PR & more
 • Parteneri Strategici : Eventway, American Experience, BUZZCamp
 • Parteneri Locali: Primăria Petroşani, Consiliul Judetean Hunedoara, Cabana La Răzvan-Parâng, Asociatia Grupurilor Locale de Tineret – AGLT
Regulamentul concursului
Regulamentul concursului

Regulament concurs schi/snowboard – slalom paralel – Ediția 2020

I.Despre concurs
I.1.

 • Această disciplină sportivă presupune întreceri la individual ,masculin și feminin, în categoriile de vârstă : (14-18 ani), (18- 24ani), (24-36 ani) și (36+).
 • Concurenții vor fi împărțiți în perechi (câte doi), acestea determinând rivalul din manșa respectivă, iar în continuare se va merge pe un sistem piramidal eliminatoriu.

I.2.

 • Traseul probelor va fi vizibil marcat cu porţi specifice întrecerii sportive şi amenajat cu zonă de start/sosire. Spre deosebire de restul probelor, proba de Slalom Paralel se va desfăşura pe două piste paralele, una roşie iar cealaltă albastră. Se va concura în același timp cu adversarul, câștigător fiind cel care obține timpul cel mai bun.
 • Înainte de începerea concursului, participanții au dreptul de a parcurge traseul în scop de recunoaştere, pe schiuri, în derapaj uşor, nu prin porţi sub formă de concurs. Concurenții trebuie să meargă în recunoaștere în ambele trasee, deoarece, cei care trec mai departe vor concura în ambele trasee.

I.3.

 • Ordinea concurenţilor (perechilor) la start în prima manşă va fi stabilită prin tragere la sorţi. În următoarele manșe, căștigătorul din prima pereche care ocupă prima poziție în următoarea confruntare nu va merge în același traseu.

I.4.

 • Ordinea concurenţilor la start pentru manşe va fi comunicată/afişată în zona de start cu 15 minute înainte de primul start al manşei respective.

II. Arbitrajul
II.1.

 • Va fi efectuat de către arbitrul de start, arbitrul de sosire, arbitrii judecători de porţi şi arbitrul cronometror. Coordonatorul sportiv supraveghează întreaga activitate.

II.2.

 • Arbitrul de start – va fi prezent în zona de start pe parcursul întrecerii sportive; se va asigura că sunt respectate toate regulile specifice startului, precum şi detaliile organizatorice ale acestei activităţi; stabileşte situaţiile de start întârziat sau fals; raportează numele concurenţilor întârziaţi/neprezentaţi la start, cu starturi întârziate/false, precum şi alte încălcări ale regulamentului; verifică fişa probei, pe baza legitimaţiilor de participare şi a actelor de identitate ale concurenţilor prezenţi, dacă este cazul; comunică cu ceilalţi arbitrii.

II.3.

 • Arbitrul de sosire – este prezent în zona de sosire pe parcursul întrecerii sportive; se va asigura că este respectat regulamentul, intrarea şi ieşirea din zona de sosire; supraveghează cronometrarea şi publicul din zonă; comunică cu ceilalţi arbitrii. Linia de sosire va fi marcată vizibil şi trebuie trecută minim pe un schiu, iar la snowboard trebuie sa fie legat minim un picior pe placa.

II.4.

 • Arbitrul judecător de poartă – supraveghează trecerea regulamentară a concurenţilor prin porţi în zona repartizată; completează fişa de control pe care o predă cronometrorului după fiecare manşă; se asigură că numerotarea şi marcarea porţilor se face la timp; comunică situaţiile neprevăzute. În cazul în care un concurent ratează una dintre porți sau trece prin poarta adversarului, acesta va fi descalificat.

II.5.

 • Cronometrorul – coordonează starturile, asigură cronometrarea şi analizează fişele de control; decide intervalele între starturi; înregistrează rezultatele obţinute de concurenţi după prima manşă şi ,în funcţie de acestea, stabileşte ordinea starturilor (perechilor) în cea de-a doua manşă; comunică mai ales cu zona de start dar şi cu ceilalţi arbitrii.

II.6.

 • Neprezentarea la start în timp util a unui concurent se penalizează cu 15 secunde adiţionale la timpul obţinut în manşa respectivă. Obligatoriu, concurentul în cauză, va concura ultimul, la maxim un minut după ultimul start programat.

II.7.

 • Sunt considerate greşeli şi abateri de la prezentul regulament următoarele: startul greşit; schimbarea traseului; încălecarea sau ratarea unei porţi; virajul executat prin exteriorul porţilor; abandonul cursei. Comiterea uneia din aceste greşeli duce la descalificarea concurentului din manşa respectivă şi implicit din proba respectivă.

II.8.

 • Dacă un concurent este descalificat în prima manşă, acesta nu va fi programat pentru start în manşa a doua.

II.9.

 • Pentru orice nelămurire sau nemulţumire care face referire la întrecerea sportivă, cei în cauză se vor adresa arbitrilor sau oficialilor, singurii în măsură să lămurească şi să decidă.

III. Echipament
III.1.

 • Echipamentul concurenţilor trebuie să fie adecvat pentru această disciplină sportivă. Numărul de concurs oferit de organizatori trebuie purtat pe toată durata întrecerii şi predate, după ultima manşă la care a participat, în zona de sosire.
 • Căştile de protecţie, beţele, clăparii, boots, schiurile și plăcile cu legături în stare bună de funcţionare şi prevăzute cu opritoare de siguranţă, ochelarii specifici recomandaţi sunt obligatorii.

IV. Re-run
IV.1.

 • Pentru motive bine întemeiate (abateri de la regulament, situații de pericol, condiții meteo nefavorabile, defecțiuni tehnice etc.) arbitrii/organizatorii pot decide amânarea, întreruperea sau reluarea unei probe. În situaţii speciale, arbitrii/oficialii pot decide repetarea unei curse (re-run).

ÎNSCRIE-TE!

În care dintre categorii te înscrii?

În care secțiune te încadrezi?

Prin înscriere îmi acord consimțământul cu privire la procesarea datelor cu caracter personal în scopul participării la concursul „Cupa Winterfest – upgraded by George. Primul banking inteligent” și confirm faptul că am luat la cunoștință Regulamentul de concurs.

IA-ȚI BILET LA WINTERFEST!

Ai parte de un preț special dacă îți iei bilet din timp

Menu