Build Your Forest

Proiectul arhitecților de viitor

În perioada Aprilie-Mai 2022 au loc cele două sesiuni de reîmpădurire a zonelor montane românești, ca parte a proiectului Build Your Forest, demarat de Winterfest România împreună cu Kaufland România  și AGLT – Asociația Grupurilor Locale de Tineret.

Build Your Forest este un proiect realizat cu ajutorul voluntarilor, care se diferențiază de restul inițiativelor de ecologizare prin rolul de „arhitect montan” pe care îl alocă fiecărei persoane dornice să planteze. Astfel, voluntarii nu vor dispune de un număr prestabilit de copaci de plantat, ci vor avea libertatea să își construiască chiar propria pădurice, care va fi apoi delimitată și le va purta numele.

Ideea sprijinirii refacerii barierei naturale a luat naștere ca reacție la schimbările climatice tot mai agresive din ultimii ani, dar și pentru a contribui la clădirea unui viitor mai sănătos pentru generațiile viitoare.

Dincolo de impactul asupra climei locale, pădurile reprezintă o formă eficientă de protecție împotriva alunecărilor de teren și a inundațiilor, contribuind astfel atât la menținerea bunăstării comunităților din jurul munților, cât și la păstrarea unui peisaj autohton plăcut – factor cheie în promovarea turismului românesc.

Dacă în sezonul de iarnă Winterfest își invită publicul pe pârtie pentru a se bucura de ritmuri electrizante, acum, în primăvară, iubitorii de munte sunt așteptați în aceleași locații pentru a se bucura de sunetele naturii și pentru a contribui la refacerea pădurilor locale.

Voluntarii dornici să se implice își pot rezerva locul prin completarea formularului de înscriere, disponibil pe pagina de Facebook a evenimentului și pe site-ul Winterfest România. Odată înregistrați ca participanți, aceștia vor beneficia de un tricou personalizat, o gustare și un loc de camping gratuit pe durata desfășurării evenimentului și de adeverință de voluntariat (în cazul în care le este necesară ).

Prin acest proiect, echipa Winterfest România atinge 3 dintre cele 17 obiective de dezvoltare durabilă stabilite de Organizația Națiunilor Unite:

PARTENERI: